motor theorie

Motor theorie oefenen

De optimale voorbereiding voor je theorie-examen. Alles online leren met de nieuwste CBR oefenexamens.

 • 95% van onze klanten beveelt ons aan!
 • Al 5000+ geslaagden
 • Theorie leren en oefenen met tips
Welk pakket past bij jou?

Maak een keuze uit alleen oefen-examens, of een geheel verzorgde cursus.

Losse examens

Eerst even een begin maken, je kan altijd nog bij bestellen.

 • 5 CBR theorie-examens
 • Altijd de meest actuele vragen
 • Onbeperkt geldig

€ 12,50

Alles-in-1 pakket

Gehele digitale opleiding met alles wat je nodig bent om te slagen.

 • Theorie leren in 1 dag!
 • Alle CBR examen onderdelen
 • 50 CBR theorie-examens
 • Digitaal handboek
 • Onbeperkt geldig
 • NL   - ENG  

€ 42,50 € 38,50

Examen pakket

Hoe meer je oefent, hoe beter je auto theorie-examen zal gaan.

 • 20 CBR theorie-examens
 • Verkeersborden
 • Begrippenlijst
 • Onbeperkt geldig

€ 29,50 € 25,50

Theoriebaas.com heeft zich aangepast aan de nieuwe generatie leerlingen. Daarmee zijn wij de meest succesvolle en gebruikte online aanbieder van Motor Theorie Examens oefenen van Nederland. De nieuwste en meest uitgebreide Theorie Examens oefenen wanneer het jou uitkomt.

 

bromfiets 206 min

Liever eerst even testen?

Ben je nog niet helemaal zeker van je zaak of wil je gewoon eerst ervaren hoe het is om een theorie-examen te doen? Geen probleem! Probeer onze gratis theorie oefenexamen uit. Hiermee kun je direct je kennis testen en krijg je meteen een indruk van ons systeem.

Het unieke aan onze oefenexamens is dat ze erg vergelijkbaar zijn met die van het CBR. Sterker nog, sommige van onze vragen zie je terug tijdens het echte CBR theorie-examen. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid bent!

Gratis proefexamen

Jouw motor theorie-examen digitaal oefenen

Bereid je optimaal voor op je motor theorie-examen met ons alles-in-1-pakket. Dit digitale pakket bestaat uit 8 uitgebreide hoofdstukken en biedt oefenvragen na elk hoofdstuk om je kennis direct te toetsen. Daarnaast bevat het pakket 50 officiële CBR-examens, waarmee je jezelf perfect kunt voorbereiden. Het unieke van deze examens is dat ze zowel in audio als tekst uitleg bieden, zodat je alles duidelijk en op je eigen tempo kunt begrijpen.

Start online theorie cursus
motorfiets 206 min
 • Alle theorie-examens werken als het echte CBR examen
 • Je oefent alles digitaal op je smartphone, tablet of laptop 
 • Heldere uitleg en duidelijke teksten
motorfiets 203 min

Motor theorie oefenen met Theoriebaas

Bij Theoriebaas bieden we je de mogelijkheid om je motor theoriekennis eerst te testen met ons gratis oefenexamen. Dit geeft je niet alleen direct inzicht in je huidige kennisniveau, maar laat je ook kennismaken met de gebruiksvriendelijkheid van ons systeem.

Het unieke aan onze theorie-examens is dat ze zijn opgesteld op dezelfde wijze als de examens van het CBR. Hierdoor krijg je een realistische voorbereiding op het echte examen. Sterker nog, sommige vragen uit onze oefenexamens zou je zomaar kunnen tegenkomen op het officiële CBR theorie-examen!

Gratis proefexamen

Leer van je fouten

Iedereen maakt fouten, zelfs de grootste bazen onder ons. Wat telt is hoe je hiermee omgaat. Door oefenexamens te maken voor je theorie-rijexamen, krijg je inzicht in welke onderdelen je misschien nog extra aandacht moet schenken. En mocht je een vraag fout hebben? Geen zorgen, we voorzien je meteen van het juiste antwoord én een heldere uitleg. Op die manier word je elke keer een beetje beter, totdat je de theorie volledig de baas bent.

theoriebaas leervanjefout

Voor je motor theorie oefenen aan de hand van CBR examen vragen

Goed voor je motor theorie oefenen is cruciaal om goed voorbereid te zijn voordat je je motor theorie examen aflegt. Je prestaties verbeteren als je voorbereid bent en je zal je zekerder voelen tijdens het motor theorie examen. Je kunt, naast de officiële CBR-examens, oefenen met de proefexamens van Theoriebaas. Zo kun je geleidelijk je kennis en vaardigheden ontwikkelen en toetsen.

Naast het all-inclusive pakket bieden we ook de mogelijkheid om losse oefenexamens te bestellen. Je kunt je begrip van de motortheorie controleren en verbeteren met behulp van deze oefenexamens

 

theoriebaas goedvoorbereid

Een goede voorbereiding is het halve werk

Bij Theoriebaas begrijpen we dat een gedegen voorbereiding cruciaal is voor succes bij het motor theorie-examen. Daarom hebben we een uitgebreide kennisbank samengesteld waar je alles kunt vinden wat je moet weten over het examen en de voorbereiding daarop.

Het is van belang om zowel de inhoud van het examen te kennen als effectieve studiemethoden te hebben. Daarom biedt Theoriebaas naast de kennisbank ook gerichte oefenexamens en specifieke oefenvragen per hoofdstuk aan. Zo kun je stap voor stap de materie doorgronden en je vooruitgang monitoren, zodat je optimaal voorbereid bent op het echte examen.

Meer info

Bij Theoriebaas hechten we veel waarde aan klanttevredenheid

Bij Theoriebaas stellen we alles in het werk om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met onze diensten. Mocht je tegen problemen aanlopen met ons all-inclusive pakket of specifieke oefenexamens, dan staan we altijd voor je klaar. Dankzij de gebruiksvriendelijkheid van ons platform kan iedereen er gemakkelijk mee aan de slag. Mocht je toch hulp nodig hebben, dan zijn we zowel via onze app als per e-mail altijd bereikbaar.

Theoriebaas is dé plek om je optimaal voor te bereiden op je motor theorie-examen. Met ons alles-in-één pakket, de mogelijkheid tot het aanschaffen van losse oefenexamens en toegang tot onze omvangrijke kennisbank, heb je alle tools in handen om met vertrouwen het examen tegemoet te gaan.

theoriebaas tevreden

Online de motor theorie oefenen 

Met ons digitale platform is het nu eenvoudiger dan ooit om je voor te bereiden op het motor theorie-examen. Je kunt in je eigen tempo, waar en wanneer je wilt, studeren. Dit betekent dat je zelf je leermomenten kunt inplannen, zonder dat je gebonden bent aan een specifieke locatie of reistijd. Ons all-inclusive pakket biedt alle benodigde middelen om met vertrouwen naar het examen toe te werken en met succes te slagen.

Naast onze uitgebreide online theoriecursus hebben we ook diverse andere hulpmiddelen zoals oefenexamens, samenvattingen en boeken. Deze boeken zijn zorgvuldig samengesteld om je van alle benodigde kennis te voorzien. Een groot voordeel is dat je de boeken overal mee naartoe kunt nemen, waardoor je altijd en overal een momentje kunt vinden om je verder te verdiepen in de stof en zo optimaal voorbereid bent op je motor theorie-examen.

motorfiets 201 min

Oefenen voor het motor theorie examen: hoe bereid je je voor?

Je optimale voorbereiding voor het motor theorie examen begint bij Theoriebaas. Door te oefenen met onze oefenexamens, het doorwerken van de theorieboeken en het bestuderen van de samenvattingen, leg je een stevig fundament voor het examen. We spreken uit ervaring wanneer we zeggen dat een grondige voorbereiding je slaagkansen aanzienlijk vergroot. Dit wordt onderstreept door de duizenden tevreden leerlingen die dankzij onze hulpmiddelen hun motortheorie-examen met succes hebben afgelegd.

Bij Theoriebaas zetten we alles in het werk om jou te voorzien van het beste studiemateriaal. Het bestellen van onze producten is simpel, en je krijgt meteen toegang tot alle benodigde bronnen. Zorg dat je met vertrouwen en goed voorbereid je motortheorie-examen ingaat, kies voor Theoriebaas!

Meer info

Met ons all inclusive pakket voor de motor theorie oefenen

Het motor theorie-examen is een belangrijke stap op weg naar je motorrijbewijs. Bij Theoriebaas weten we hoe essentieel het is om je optimaal voor te bereiden op dit examen. Daarom hebben we het all-inclusive pakket samengesteld, speciaal ontworpen om je grondig te helpen voorbereiden op het motor theorie-examen.

Dit pakket biedt je de kans om online te leren met uitgebreide oefentoetsen. Deze toetsen zijn zorgvuldig opgesteld, gebaseerd op de meest actuele CBR examenvragen. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen vertrouwd raakt met de vraagstelling, maar ook dat je de meest relevante en recente kennis opdoet.

Zet vandaag nog de stap naar een succesvolle voorbereiding op je motor theorie-examen. Met het all-inclusive pakket van Theoriebaas vergroot je aanzienlijk de kans om in één keer te slagen!

theoriebaas 2035932572
pexels rottwilder entertainment 11094099

Acht duidelijke en overzichtelijke hoofdstukken met lesstof

Voor velen kan het motor theorie-examen een uitdaging zijn, vooral zonder de juiste voorbereiding. Bij Theoriebaas hebben we dit erkend en daarom een uitgebreid all-inclusive pakket samengesteld dat bedoeld is om je grondig voor te bereiden.

Het pakket is opgebouwd uit acht zorgvuldig samengestelde hoofdstukken. Elk van deze hoofdstukken richt zich op specifieke onderwerpen die op het examen kunnen voorkomen. Bij het doornemen van elk hoofdstuk krijg je de mogelijkheid om oefenvragen te beantwoorden. Deze directe toepassing zorgt ervoor dat je de opgedane kennis direct in de praktijk kunt brengen en jezelf kunt testen.

Maar de voorbereiding stopt daar niet. Na het bestuderen van alle hoofdstukken zijn er oefenexamens beschikbaar die nauw aansluiten op wat je kunt verwachten bij het echte CBR examen. Deze oefenexamens zijn gemodelleerd naar echte examenvragen, waardoor je een realistisch beeld krijgt van wat je kunt verwachten.

Zo zorgen we bij Theoriebaas ervoor dat je niet alleen de stof kent, maar ook weet hoe het is om deze kennis toe te passen onder examenomstandigheden. Op deze manier ben je volledig uitgerust om het motor theorie-examen te benaderen met zelfvertrouwen en deskundigheid. Met onze hulp ben je klaar om dat examen te beheersen!

Meer info

Tekst- en audio-uitleg bij elk examen

Een van de grootste valkuilen bij het voorbereiden op een examen is het simpelweg herhalen van vragen zonder echt te begrijpen waarom een bepaald antwoord juist of onjuist is. Bij Theoriebaas onderscheiden we ons juist door deze kritieke feedback te leveren. Dankzij de gedetailleerde uitleg bij elk oefenexamen, zowel in tekst als in audio, krijg je inzicht in de redenering achter elk antwoord.

Zo kun je werken aan het versterken van je zwakheden en je voorbereiden op alle mogelijke vraagstukken die je tijdens het examen tegenkomt. Wanneer je begrijpt waarom een antwoord correct is, wordt het gemakkelijker om vergelijkbare vragen in de toekomst goed te beantwoorden.

Maar bij Theoriebaas blijft het daar niet bij. Naast onze oefenexamens bieden we ook uitgebreide theorieboeken die je kennis verdiepen. Door een combinatie van lezen, luisteren en oefenen, creëer je een solide fundament voor het motor theorie-examen.

Het regelmatig oefenen met examengerichte vragen stelt je ook in staat om je aan te passen aan het tempo en de druk van het werkelijke examen. Zo stap je met vertrouwen het examenlokaal binnen, klaar om met vlag en wimpel te slagen.

pexels andrea piacquadio 3769717

Wij zetten ons in voor jouw motor theorie examen 

Bij Theoriebaas is jouw succes ons belangrijkste doel. We begrijpen hoe essentieel het is om met vertrouwen en kennis naar het motor theorie-examen te gaan. Daarom hebben we ons platform ontwikkeld met de meest recente en relevante oefenvragen.

Het motor theorie-examen kan uitdagend zijn, maar met de juiste voorbereiding en tools wordt het een haalbare uitdaging. Onze voortdurend bijgewerkte oefenmaterialen zorgen ervoor dat je altijd traint met vragen die nauw aansluiten bij het actuele examen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan op de dag van het examen.

Met Theoriebaas aan je zijde vergroot je niet alleen je kennis, maar bouw je ook aan je zelfvertrouwen. En zoals we allemaal weten, is een goede voorbereiding de sleutel tot succes. Laat ons je begeleiden op je reis naar het behalen van je motor theorie-examen, zodat je met een gerust hart en vol vertrouwen die belangrijke stap kunt zetten. 

shutterstock 1954316851

Oefenen voor het motor theorie examen

Als het gaat om voorbereiding op het motor theorie-examen, is het cruciaal om de stof op een manier te leren die het beste bij je past. Uit onderzoek blijkt dat een combinatie van verschillende leermethoden - zoals lezen en luisteren - vaak het meest effectief is.

Bij Theoriebaas hebben we daarom een unieke aanpak geïntroduceerd: audio-ondersteuning bij onze oefenexamens. Door de stof te horen terwijl je het ook leest, versterk je je begrip en herinnering van de informatie. Je hersenen verwerken de kennis op twee verschillende manieren, wat zorgt voor een diepere en langdurige kennisopname.

Bovendien is onze audio-uitleg verzorgd door ervaren instructeurs die precies weten wat belangrijk is voor het motor theorie-examen. Ze bieden niet alleen waardevolle inzichten, maar ook praktische tips en trucs die je kunt gebruiken tijdens het examen en op de weg.

Dus of je nu onderweg bent, in de sportschool of gewoon thuis op de bank, met de audio-ondersteuning van Theoriebaas kun je altijd en overal oefenen voor je motor theorie-examen. Bereid je op de best mogelijke manier voor en ga met vertrouwen het examen in!

Meer info

Ons oefenmateriaal is er voor iedereen

Bij Theoriebaas begrijpen we dat de voorbereiding op het motor theorie examen meer inhoudt dan alleen het memoriseren van feiten en regels. In het echte verkeer is het immers essentieel om situaties te kunnen inschatten en de juiste beslissingen te nemen op basis van je kennis en inzicht.

Daarom is ons oefenmateriaal zodanig ontworpen dat het aansluit bij elke leerstijl. Of je nu een visuele, auditieve of kinesthetische leerling bent, onze methodes zijn toegankelijk en begrijpelijk. Door de combinatie van actuele oefenvragen, duidelijke uitleg en voorbeelden uit de praktijk, zorgen we ervoor dat je de motor theorie niet alleen kent, maar ook echt begrijpt.

De feedback die we geven op de oefenvragen is altijd uitgebreid en verhelderend, zodat je weet waarom een antwoord goed of fout is. Dit helpt je om beter inzicht te krijgen in de regels en om je voor te bereiden op soortgelijke vragen in het echte examen.

Kortom, bij Theoriebaas streven we ernaar om je niet alleen klaar te stomen voor het examen, maar ook om je de kennis en vaardigheden bij te brengen die je nodig hebt om veilig en zelfverzekerd op de weg te zijn tijdens je praktijkexamen en daarna. Ons doel is om van elke leerling een echte 'baas' in de motor theorie te maken.

shutterstock 790043194

We bieden ook audiomateriaal voor als je vaak onderweg bent 

Voor diegenen onder ons die vaak onderweg zijn, kan het vinden van voldoende studietijd een uitdaging zijn. Echter, met de audiomaterialen van Theoriebaas wordt reistijd studietijd. Of je nu in de trein zit, in de auto rijdt of gewoon een wandeling maakt, je kunt altijd en overal de motor theorie oefenen door naar onze grondige en heldere audiobestanden te luisteren.

Onze audiobestanden zijn speciaal ontworpen om je een diepgaand inzicht te geven in de theorie, zelfs zonder visueel materiaal. Elke uitleg is doordacht en verwoord op een manier die makkelijk te volgen en te onthouden is. Dit zorgt voor een leerervaring die even effectief is als het lezen van een theorieboek, maar met het voordeel van flexibiliteit en mobiliteit.

Natuurlijk is de digitale ervaring nog steeds essentieel. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat je met elk apparaat - of het nu je smartphone, tablet of laptop is - toegang hebt tot onze oefenexamens. Deze zijn ontworpen om dezelfde ervaring te bieden als het echte CBR-examen, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de kwaliteit van ons lesmateriaal? Probeer dan zeker ons gratis proefexamen uit. Het geeft je een voorproefje van de uitgebreide voorbereiding die Theoriebaas te bieden heeft voor jouw motor theorie-examen.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op onze veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via de button hieronder.

Theoriebaas biedt meerdere pakketten aan. Hierdoor kun jij zelf kiezen welk pakket past bij jouw behoeften en budget. Het pakket 'Losse examens', bestaand uit 5 oefenexamens, kost €7,50. Je kunt ook kiezen voor het Examen pakket, met 20 oefenexamens, voor €29,50. Bij het alles-in-1 pakket kun je onbeperkt oefenexamens maken en krijg je ook nog eens alle theorie eenvoudig uitgelegd via ons digitale theoriepakket. Dit volledige pakket kost €42,50.

Na het leren van de theorie, is het verstandig om te controleren of je alle stof goed beheerst. De beste manier om dit te doen is door oefenexamens te maken. Je ziet dan direct of er nog onderdelen zijn die je nog eens door moet nemen en je krijgt uitleg over de vragen die je fout had. Bovendien leer je de vraagstelling voor het theorie-examen herkennen.

Er is geen standaard aantal oefenexamens dat je moet maken voordat je klaar bent voor je theorie-examen. Wel kun je op basis van de uitslagen van je gemaakte oefenexamens inschatten of je de stof goed genoeg beheerst om het echte examen te halen. Als je drie oefenexamens achter elkaar haalt, ben je waarschijnlijk klaar voor het echte werk.

Bij het onderdeel Gevaarherkenning moet je minimaal 13 van de 25 vragen goed beantwoorden. Voor het onderdeel Inzicht geldt dat je minimaal 25 van de 28 vragen goed moet hebben. Bij het onderdeel Kennis moet je van de 12 vragen er minimaal 10 juist beantwoorden.

Je krijgt tijdens het theorie-examen 30 minuten de tijd om alle vragen te beantwoorden. Bij het onderdeel Gevaarherkenning geldt de regel dat je 8 seconden krijgt om een vraag te beantwoorden. Voor het onderdeel Kennis heb je ongeveer 8 minuten om alle vragen te beantwoorden en voor het onderdeel Inzicht krijg je ongeveer 16 minuten de tijd.

Het is mogelijk om extra tijd aan te vragen voor je theorie-examen, bijvoorbeeld als je dyslexie hebt. Je krijgt dan in totaal 15 minuten langer de tijd om de vragen voor de onderdelen Kennis en Inzicht te beantwoorden.

Het theorie-examen voor zowel de auto, motor als bromfiets heeft een vaste prijs van €37,-. Er kunnen extra kosten bijkomen als jouw rijschool het theorie-examen voor je aanvraagt of als je het theorie-examen aanvraagt via de post.

Je theorie-examen is 1 jaar en 6 maanden geldig vanaf de dag waarop je bent geslaagd voor je theorie-examen. Op Mijn CBR kun je vinden tot wanneer je theorie-examen exact geldig is. Als het niet lukt om binnen 1,5 jaar na het halen van je theorie-examen je praktijkexamen te halen, dan moet je opnieuw je theorie-examen halen.

Heb je nog meer vragen? 

Neem contact op
Wat vertellen gasten over Theoriebaas
25-05-2024
(1)

Na aanschaf erachter komen dat je niet zomaar naar H8 kunt zonder eerst H1 t/m 7 gemaakt te hebben is nogal vervelend. Had dit dan aangegeven, dan had ik geen €30+ betaald.

Bart van Loon

Aanbeveling: Nee

30-04-2024
(10)

Goed

margriet

Aanbeveling: Ja

26-04-2024
(10)

Moeilijke oefen examens maar daardoor leer je het goed & sommige vragen kwamen (zowat letterlijk) terug tijdens mijn echte examen.

marit

Aanbeveling: Ja

23-02-2024
(10)

topp

Sjoerd

Aanbeveling: Ja

16-02-2024
(10)

De online Itheorie cursus leert je in een keer alles wat je nodig hebt om je theorie examen met gemak te halen. Bovendien was instructeur Gino heel behulpzaam en duidelijk, en dat allemaal vrijwillig! Echt een aanrader!

Sky

Aanbeveling: Ja

11-01-2024
(10)

De hulp was zo ontzettend fijn. Ik ben heel vaak op moeten gaan voor mijn theorie examen. Maar ik kon theoriebaas altijd appen als ik iets niet wist of iets niet snapte. Zelfs als ik nog vragen had om 11 uur ‘s avonds kreeg ik nog antwoord terug. Ook de stof op de site en de oefen examens zijn heel erg fijn en leer je veel van.

Noa

Aanbeveling: Ja

06-12-2023
(9)

Zeer uitgebreide theorie goed te vergelijken met de cbr examens.

Erik Pool

Aanbeveling: Ja

30-09-2023
(5)

Na bewust stilgestaan te hebben bij een vraag in het oefenexamen voor motor theorie, kwam deze vraag op het echte examen. Hierbij was geen van de mogelijke antwoorden het juiste antwoord in het oefenexamen. Verder fijne manier van oefenen, maar helaas voor mij een dure fout.

Boy

Aanbeveling: Nee

 • Als het echte CBR examen
 • Je oefent alles digitaal
 • Heldere uitleg en duidelijke teksten
 • Al 20 jaar de beste theorie cursus