motor theorie

Motor theorie-examens oefenen

De optimale voorbereiding voor je theorie-examen. Alles online leren met de nieuwste CBR oefenexamens.

Welk pakket past bij jou?

Maak een keuze uit alleen oefen-examens, of een geheel verzorgde cursus.

Losse examens

Eerst even een begin maken, je kan altijd nog bij bestellen.

 • 5 CBR theorie-examens
 • Onbeperkt geldig
 • Altijd de meest actuele vragen

€ 7,50

Examen pakket

Hoe meer je oefent, hoe beter je auto theorie-examen zal gaan.

 • 20 CBR theorie-examens
 • Verkeersborden
 • Begrippenlijst
 • Onbeperkt geldig

€ 19,95

Alles-in-1 pakket

Gehele digitale opleiding met alles wat je nodig hebt om te slagen.

 • 50 CBR theorie-examens
 • Digitaal handboek
 • 8 hoofdstukken afgesloten met toets
 • Doorlopend studie advies
 • Hulp bij dyslexie
 • Gratis herhaalcursus
 • Onbeperkt geldig

€ 37,50

Theoriebaas.com heeft zich aangepast aan de nieuwe generatie leerlingen. Daarmee zijn wij de meest succesvolle en gebruikte online aanbieder van Motor Theorie Examens oefenen van Nederland. De nieuwste en meest uitgebreide Theorie Examens oefenen wanneer het jou uitkomt.

Jouw motor theorie-examen digitaal oefenen

Met het alles-in-1-pakket kan je digitaal leren met 8 hoofdstukken, oefenvragen over elk hoofdstuk en 50 officiële CBR-examens. Elk examen is voorzien van uitleg in audio en tekst. 

pexels andrea piacquadio 3769717
 • Alle theorie-examens werken als het echte CBR examen
 • Je oefent alles digitaal op je smartphone, tablet of laptop 
 • Heldere uitleg en duidelijke teksten
layer 202

Leer van je fouten

Zelfs bazen maken wel eens fouten. Een echte baas leert hiervan. Door voor het theorie-examen van je rijbewijs oefenexamens te maken, merk je welke theorie-onderdelen je misschien nog eens moet doornemen om ze echt de baas te worden. Ook zie je direct per foute vraag wat het goede antwoord is en krijg je een uitgebreide uitleg waarom dit zo is.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op onze veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via de button hieronder.

Theoriebaas biedt meerdere pakketten aan. Hierdoor kun jij zelf kiezen welk pakket past bij jouw behoeften en budget. Het pakket 'Losse examens', bestaand uit 5 oefenexamens, kost €7,50. Je kunt ook kiezen voor het Examen pakket, met 20 oefenexamens, voor €19,95. Bij het alles-in-1 pakket kun je onbeperkt oefenexamens maken en krijg je ook nog eens alle theorie eenvoudig uitgelegd via ons digitale theoriepakket. Dit volledige pakket kost €37,50.

Na het leren van de theorie, is het verstandig om te controleren of je alle stof goed beheerst. De beste manier om dit te doen is door oefenexamens te maken. Je ziet dan direct of er nog onderdelen zijn die je nog eens door moet nemen en je krijgt uitleg over de vragen die je fout had. Bovendien leer je de vraagstelling voor het theorie-examen herkennen.

Er is geen standaard aantal oefenexamens dat je moet maken voordat je klaar bent voor je theorie-examen. Wel kun je op basis van de uitslagen van je gemaakte oefenexamens inschatten of je de stof goed genoeg beheerst om het echte examen te halen. Als je drie oefenexamens achter elkaar haalt, ben je waarschijnlijk klaar voor het echte werk.

Bij het onderdeel Gevaarherkenning moet je minimaal 13 van de 25 vragen goed beantwoorden. Voor het onderdeel Inzicht geldt dat je minimaal 25 van de 28 vragen goed moet hebben. Bij het onderdeel Kennis moet je van de 12 vragen er minimaal 10 juist beantwoorden.

Je krijgt tijdens het theorie-examen 30 minuten de tijd om alle vragen te beantwoorden. Bij het onderdeel Gevaarherkenning geldt de regel dat je 8 seconden krijgt om een vraag te beantwoorden. Voor het onderdeel Kennis heb je ongeveer 8 minuten om alle vragen te beantwoorden en voor het onderdeel Inzicht krijg je ongeveer 16 minuten de tijd.

Het is mogelijk om extra tijd aan te vragen voor je theorie-examen, bijvoorbeeld als je dyslexie hebt. Je krijgt dan in totaal 15 minuten langer de tijd om de vragen voor de onderdelen Kennis en Inzicht te beantwoorden.

Het theorie-examen voor zowel de auto, motor als bromfiets heeft een vaste prijs van €37,-. Er kunnen extra kosten bijkomen als jouw rijschool het theorie-examen voor je aanvraagt of als je het theorie-examen aanvraagt via de post.

Je theorie-examen is 1 jaar en 6 maanden geldig vanaf de dag waarop je bent geslaagd voor je theorie-examen. Op Mijn CBR kun je vinden tot wanneer je theorie-examen exact geldig is. Als het niet lukt om binnen 1,5 jaar na het halen van je theorie-examen je praktijkexamen te halen, dan moet je opnieuw je theorie-examen halen.

Heb je nog meer vragen? 

Neem contact op
Wat vertellen gasten over Theoriebaas
26-01-2023
(8)

Oefenstof was goed. En uitleg bij fouten was ook prima

Fad

Aanbeveling: Ja

28-12-2022
(10)

Ik heb de oefen examens gebruikt en die zijn exact hetzelfde als bij het CBR. Leerde ook veel van de uitleg die er na komt!

Stan

Aanbeveling: Ja

03-12-2022
(10)

Gewoon makkelijk door te nemen en goed te onthouden.

Simran

Aanbeveling: Ja

01-11-2022
(10)

Top

Franca

Aanbeveling: Ja

07-10-2022
(10)
Echt een aanrader

Handige website met alles wat nodig is, ik heb gebruik gemaakt van de online cursus en daar werd alles door een docent uitgelegd en kon ik hele goede theorie examens maken. Super handig!

Sjoerd

Aanbeveling: Ja

 • Als het echte CBR examen
 • Je oefent alles digitaal
 • Heldere uitleg en duidelijke teksten