motor theorie

Motor theorie oefenen

De optimale voorbereiding voor je theorie-examen. Alles online leren met de nieuwste CBR oefenexamens.

 • 95% van onze klanten beveelt ons aan!
 • Al 5000+ geslaagden
 • Theorie leren en oefenen met tips
Welk pakket past bij jou?

Maak een keuze uit alleen oefen-examens, of een geheel verzorgde cursus.

Losse examens

Eerst even een begin maken, je kan altijd nog bij bestellen.

 • 5 CBR theorie-examens
 • Altijd de meest actuele vragen
 • Onbeperkt geldig

€ 12,50

Alles-in-1 pakket

Gehele digitale opleiding met alles wat je nodig bent om te slagen.

 • Theorie leren in 1 dag!
 • Alle CBR examen onderdelen
 • 50 CBR theorie-examens
 • Digitaal handboek
 • Onbeperkt geldig
 • NL   - ENG  

€ 37,50

Examen pakket

Hoe meer je oefent, hoe beter je auto theorie-examen zal gaan.

 • 20 CBR theorie-examens
 • Verkeersborden
 • Begrippenlijst
 • Onbeperkt geldig

€ 24,95

Jouw scooter theorie examen digitaal oefenen

Met het alles-in-1-pakket kan je digitaal leren met 8 hoofdstukken, oefenvragen over elk hoofdstuk en 50 officiële CBR-examens. Elk examen is voorzien van uitleg in audio en tekst. 

Start online theorie cursus
motorfiets 203 min
motorfiets 206 min

Theorie leren op je mobiel, laptop en tablet

Theoriebaas maakt het mogelijk om op elk geschikt moment te leren. Zo oefen je waar en wanneer je maar wilt op elk apparaat. Theorie oefenen op de bank met je laptop op schoot of liever met je mobiel of tablet? De theorie-examens zijn overal te oefenen en je kan ieder moment wisselen.

Goed voorbereid op je theorie-examen?

Zelfs bazen maken wel eens fouten. Een echte baas leert hiervan. Door gebruik te maken van onze theorie-examens kom je te weten welke theorie-onderdelen je misschien nog eens moet doornemen om ze echt de baas te worden. Ook zie je direct per foute vraag wat het goede antwoord is en krijg je een uitgebreide en duidelijke uitleg bij de fouten die je bij het theorie-examen hebt maakt.

Motor theorie leren met theoriebaas

Theoriebaas sleept je er doorheen, want het leren voor je motor examen is best wel lastig. Onze theorie cursus weet precies wat er in de CBR examens naar voren komt. Dit hebben wij verdeeld over hoofdstukken waarbij de stof duidelijk word uitgelegd met verschillende illustraties, afbeeldingen en audio. Na het leren van een onderdeel krijg je een toets, hiermee krijg je te weten of je de stof begrijpt. Ondertussen komen steeds meer CBR oefen-examens vrij. Wanneer je fouten hebt gemaakt in het examen krijg je direct uitleg over waarom het fout is. Op deze manier kom je vanzelf op een goed niveau om voor je theorie examen te gaan!

banner home

Start je ideale voorbereiding

Word een baas in theorie met de oefenexamens van Theoriebaas, wacht dus niet langer en ga aan de slag!

Start cursus!
Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op onze veelgestelde vragen. 

Theoriebaas biedt meerdere pakketten aan. Hierdoor kun jij zelf kiezen welk pakket past bij jouw behoeften en budget. Het pakket 'Losse examens', bestaand uit 5 oefenexamens, kost €7,50. Je kunt ook kiezen voor het Examen pakket, met 20 oefenexamens, voor €29,50. Bij het alles-in-1 pakket kun je onbeperkt oefenexamens maken en krijg je ook nog eens alle theorie eenvoudig uitgelegd via ons digitale theoriepakket. Dit volledige pakket kost €42,50.

Na het leren van de theorie, is het verstandig om te controleren of je alle stof goed beheerst. De beste manier om dit te doen is door oefenexamens te maken. Je ziet dan direct of er nog onderdelen zijn die je nog eens door moet nemen en je krijgt uitleg over de vragen die je fout had. Bovendien leer je de vraagstelling voor het theorie-examen herkennen.

Er is geen standaard aantal oefenexamens dat je moet maken voordat je klaar bent voor je theorie-examen. Wel kun je op basis van de uitslagen van je gemaakte oefenexamens inschatten of je de stof goed genoeg beheerst om het echte examen te halen. Als je drie oefenexamens achter elkaar haalt, ben je waarschijnlijk klaar voor het echte werk.

Bij het onderdeel Gevaarherkenning moet je minimaal 13 van de 25 vragen goed beantwoorden. Voor het onderdeel Inzicht geldt dat je minimaal 25 van de 28 vragen goed moet hebben. Bij het onderdeel Kennis moet je van de 12 vragen er minimaal 10 juist beantwoorden.

Je krijgt tijdens het theorie-examen 30 minuten de tijd om alle vragen te beantwoorden. Bij het onderdeel Gevaarherkenning geldt de regel dat je 8 seconden krijgt om een vraag te beantwoorden. Voor het onderdeel Kennis heb je ongeveer 8 minuten om alle vragen te beantwoorden en voor het onderdeel Inzicht krijg je ongeveer 16 minuten de tijd.

Het is mogelijk om extra tijd aan te vragen voor je theorie-examen, bijvoorbeeld als je dyslexie hebt. Je krijgt dan in totaal 15 minuten langer de tijd om de vragen voor de onderdelen Kennis en Inzicht te beantwoorden.

Het theorie-examen voor zowel de auto, motor als bromfiets heeft een vaste prijs van €37,-. Er kunnen extra kosten bijkomen als jouw rijschool het theorie-examen voor je aanvraagt of als je het theorie-examen aanvraagt via de post.

Je theorie-examen is 1 jaar en 6 maanden geldig vanaf de dag waarop je bent geslaagd voor je theorie-examen. Op Mijn CBR kun je vinden tot wanneer je theorie-examen exact geldig is. Als het niet lukt om binnen 1,5 jaar na het halen van je theorie-examen je praktijkexamen te halen, dan moet je opnieuw je theorie-examen halen.

 • Als het echte CBR examen
 • Je oefent alles digitaal
 • Heldere uitleg en duidelijke teksten
 • Al 20 jaar de beste theorie cursus