auto theorie

Auto theorie oefenen

De optimale voorbereiding voor je auto theorie examen. Alles online leren met de nieuwste CBR oefenexamens.

 • 95% van onze klanten beveelt ons aan!
 • Al 5000+ geslaagden
 • Theorie leren en oefenen met tips
Begin direct met oefenen

Maak een keuze uit alleen oefenexamens, of een geheel verzorgde cursus.

Losse examens

Eerst even een begin maken, je kan altijd nog bij bestellen.

 • 5 CBR theorie-examens
 • Altijd de meest actuele vragen
 • Onbeperkt geldig

€ 12,50

Alles-in-1 pakket

Gehele digitale opleiding met alles wat je nodig bent om te slagen.

 • Theorie leren in 1 dag!
 • Alle CBR examen onderdelen
 • 50 CBR theorie-examens
 • Digitaal handboek
 • Onbeperkt geldig
 • NL   - ENG  

€ 42,50 € 38,50

Examen pakket

Hoe meer je oefent, hoe beter je auto theorie-examen zal gaan.

 • 20 CBR theorie-examens
 • Verkeersborden
 • Begrippenlijst
 • Onbeperkt geldig

€ 29,50 € 25,50

Theoriebaas.com heeft zich aangepast aan de nieuwe generatie leerlingen. Daarmee zijn wij de meest succesvolle en gebruikte online aanbieder van Auto Theorie Examens oefenen van Nederland. De nieuwste en meest uitgebreide Theorie Examens oefenen wanneer het jou uitkomt.

Jouw auto theorie examen digitaal oefenen

Leren voor de auto theorie is niet het leukste om te doen. Daarom wil je er zo snel mogelijk van af zijn en liefst in 1 keer slagen. Toch is de auto theorie oefenen heel belangrijk voor het CBR theorie-examen en daarnaast helpt het jou om veilig deel te nemen aan het verkeer.

Met het alles-in-1-pakket van Theoriebaas kan je digitaal leren en oefenen, daarnaast krijg je 50 officiële CBR-examens waarmee je oneindig veel kennis op kan doen van de auto theorie. Elk examen is voorzien van uitleg in audio en tekst. 

De theorie examens van Theoriebaas zijn precies zoals bij het CBR en zijn dus voorzien van Gevarenherkenning, Kennis vragen en de inzicht vragen.

Start online theorie cursus
personenauto 20borden min
personenauto 202 min

Liever eerst even testen?

Er gaat niets boven een goede voorbereiding. Dat begrijpen we bij Theoriebaas maar al te goed. Daarom bieden we je de kans om jezelf te testen met onze gratis theorie oefenexamen. Dit is niet zomaar een oefening; het is dé manier om je huidige theoriekennis te toetsen én meteen te ervaren hoe soepel en gebruiksvriendelijk ons platform is.

Wat maakt ons zo bijzonder? Net zoals bij het CBR, want de theorie-examens zijn exact hetzelfde. En dat gaat verder dan je denkt. Veel van onze vragen zouden zomaar weer terug kunnen komen op het échte examen!

Theoriebaas bereid jou optimaal voor zodat je doelgericht kan oefenen!

Probeer gratis examen

Leren van je fouten?

Theoriebaas sleept je er doorheen, want het leren voor je auto examen is best wel lastig. Onze theorie cursus weet precies wat er in de CBR examens naar voren komt en ziet welke fouten je maakt. Door gebruik te maken van onze theorie-examens kom je te weten welke theorie-onderdelen je misschien nog eens moet doornemen om ze echt de baas te worden. Ook zie je direct per foute vraag wat het goede antwoord is en krijg je een uitgebreide en duidelijke uitleg bij de fouten die je bij het theorie-examen hebt gemaakt.

Na het leren van elk onderdeel krijg je ook een toets, hiermee krijg je te weten of je de stof begrijpt. Ondertussen komen steeds meer CBR oefen-examens vrij. Op deze manier kom je vanzelf op een goed niveau om voor je theorie examen te gaan!

Auto theorie examens oefenen

Bij Theoriebaas.com zijn we meer dan alleen een studieplatform. We zijn jouw persoonlijke coach op weg naar het auto theorie-examen. Duik in onze uitgebreide online modules waar elk aspect van de auto theorie aan bod komt: van verkeersregels tot gevaarherkenning, versterkt met heldere uitleg, pakkende afbeeldingen en instructieve video's.

Maar we weten ook dat het niet alleen gaat om kennis opdoen. Echt succes? Dat zit 'm in oefenen, oefenen, en nog eens oefenen. Daarom hebben we voor jou een schat aan proefexamens, precies op CBR-niveau. Onze oefenexamens zijn speciaal ontwikkeld om niet alleen je kennis te laten testen, maar ook het gevoel van het échte examen te geven.

Eenvoudig en snel theorie auto oefenen bij Theoriebaas

Denk je aan het online oefenen van je auto theorie-examen? Stap dan in bij Theoriebaas! Ons dynamische online leerplatform maakt het niet alleen makkelijk, maar ook leuk. Elk oefenexamen geeft je het gevoel van het échte CBR-examen, waardoor je naast kennis ook de ervaring opdoet om vragen en situaties vol vertrouwen te beantwoorden.

En daar houdt het niet op. Bij ons staat jouw groei centraal. Met handige tools om je voortgang te monitoren en te analyseren, zie je in één oogopslag waar je al een echte 'baas' bent en welke onderdelen nog wat extra liefde nodig hebben. Het is als een persoonlijke coach die jou helpt je studietijd zo efficiënt mogelijk te benutten.

Theoriebaas is jouw pitstop op weg naar het auto theorie-examen en uiteindelijk dat felbegeerde rijbewijs. Met alle tools, tips, en trucs die we aanbieden, sta je sterker dan ooit. Dus, klaar voor de start? Geef gas en begin vandaag nog met oefenen!

Oefenen theorie examen auto ongeacht je kennisniveau of leerstijl

Iedereen leert anders. Maar of je nu een visuele leerling bent, het liefst luistert of juist doet, bij Theoriebaas hebben we voor elk wat wils. Onze online leeromgeving past zich aan jóu aan, niet andersom. Beginners of ervaren leerlingen, snelle studiebollen of rustige herhalers; je vindt bij ons altijd je draai.

Een lesje tijdens je lunchpauze of een volledig examen in het park? Met onze flexibele online modules, beschikbaar op computer, tablet en smartphone, bepaal jij wanneer en waar je leert. Interactief, boeiend en helemaal van deze tijd.

We weten bij Theoriebaas.com dat leren draait om herhaling. En daarom vind je in onze database een rijke variatie aan oefenvragen en proefexamens. Elk examen brengt je een stap dichter bij het echte CBR-gevoel, zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan.

Bekijk pakketten
personenauto 203 min

Auto theorie oefenen met examens zoals de echte CBR examens

Een goed begin is het halve werk. En waar beter te beginnen dan bij Theoriebaas? Jouw succes op het auto theorie-examen staat of valt met de juiste voorbereiding. Daarom hebben we bij Theoriebaas alles in huis gehaald om je optimaal klaar te stomen. Met leermiddelen en oefenexamens die zó levensecht zijn, waan je je bijna in de CBR-examenruimte.

Waarom voor minder gaan als je voor de beste kunt kiezen? Onze ervaring? Die telt niet in jaren, maar in de duizenden tevreden klanten die dankzij ons hun rijbewijs in handen hebben. We hebben één doel: jou met zelfvertrouwen en kennis je examen in laten gaan. En geloof ons, we weten precies hoe dat moet!

 

 

Welk pakket past bij jou?

Maak een keuze uit alleen oefenexamens, of een geheel verzorgde cursus.

Losse examens

Eerst even een begin maken, je kan altijd nog bij bestellen.

 • 5 CBR theorie-examens
 • Altijd de meest actuele vragen
 • Onbeperkt geldig

€ 12,50

Alles-in-1 pakket

Gehele digitale opleiding met alles wat je nodig bent om te slagen.

 • Theorie leren in 1 dag!
 • Alle CBR examen onderdelen
 • 50 CBR theorie-examens
 • Digitaal handboek
 • Onbeperkt geldig
 • NL   - ENG  

€ 42,50 € 38,50

Examen pakket

Hoe meer je oefent, hoe beter je auto theorie-examen zal gaan.

 • 20 CBR theorie-examens
 • Verkeersborden
 • Begrippenlijst
 • Onbeperkt geldig

€ 29,50 € 25,50

Ons alles-in-één pakket: de complete oplossing voor theorie auto oefenen

Stap binnen in de meest complete voorbereiding voor je auto theorie-examen. Ons alles-in-één pakket is niet zomaar een studiegids; het is jouw persoonlijke routeplanner naar het rijbewijs. Of je nu digitaal leert of ouderwets met een boek in de hand, met dit pakket heb je álles wat je nodig hebt. Van interactieve oefenexamens tot beknopte samenvattingen en diepgaande theorieboeken.

Het geheim van slagen? Een grondige voorbereiding én vertrouwen in je eigen kennis. Door te oefenen met examens die sprekend lijken op het echte CBR-examen, weet je precies wat je te wachten staat. Niet alleen ken je de regels als je broekzak, ook de vraagstelling en examenstructuur hebben geen geheimen meer voor je.

theoriebaas e learning

Flexibel en eenvoudig auto theorie oefenen op ons platform

Ons online platform is als een betrouwbare co-piloot: altijd aanwezig wanneer je het nodig hebt. Of het nu vroeg in de ochtend is of laat in de avond, op je computer thuis of onderweg op je smartphone - je hebt altijd toegang tot onze uitgebreide oefenexamens en leermiddelen. Dus, verloren momentjes in de trein of tijdens je lunchpauze? Perfect voor een snelle oefensessie!

Maar soms wil je ook gewoon een boek in handen. Daarom hebben we voor de echte boekenwurmen een uitgebreide set auto theorieboeken en heldere samenvattingen. Dit fysieke materiaal vult onze online tools perfect aan en stelt je in staat om op jouw eigen manier en tempo te leren.

Begin de Online theoriecursus
 • Alle theorie-examens werken als het echte CBR examen
 • Je oefent alles digitaal op je smartphone, tablet of laptop 
 • Heldere uitleg en duidelijke teksten

Het gaat om meer dan het uit je hoofd leren van feiten en regels

Of je nu aan de slag gaat met auto, scooter of motor theorie, bij Theoriebaas begrijpen we dat écht slagen meer inhoudt dan het simpelweg stampen van regeltjes. Het gaat om het zien van het grotere geheel: Hoe reageer je in onverwachte situaties? Hoe herken je gevaren voordat ze zich voordoen?

Daarom zijn onze oefenexamens zo ontworpen dat ze je niet alleen testen op de feitelijke kennis, maar ook op je verkeersinzicht, je vermogen om gevaren te herkennen en het juist toepassen van de verkeersregels. Zo bieden we je een 360-graden blik op wat je echt moet weten én begrijpen voor het theorie-examen.

En voor de dataliefhebbers onder ons: met Theoriebaas.com krijg je inzicht in je eigen studievoortgang. Ontdek je sterke punten en krijg helder zicht op de onderdelen die nog wat extra liefde nodig hebben. Door deze unieke aanpak weet je zeker dat je je tijd effectief besteedt en ga je vol zelfvertrouwen je theorie-examen tegemoet!

Bekijk pakketten
istock 932274694 20 2

Wij begrijpen dat het leren van de auto theorie soms overweldigend kan zijn

Het doorgronden van auto theorie kan soms aanvoelen als het navigeren door een doolhof. Daarom hebben wij van Theoriebaas onze online leeromgeving zo intuïtief mogelijk ontworpen. Met kraakheldere instructies, verhelderende afbeeldingen en didactische video’s wordt elk onderdeel simpel en behapbaar. En kom je een lastige bocht tegen in je leerreis? Dan staan onze deskundigen voor je klaar om je weer op het juiste pad te helpen.

Bij Theoriebaas geloven we dat met de juiste hulpmiddelen iedereen kan slagen. Onze voordelige en inzichtelijke oefenexamens zijn erop gericht om jou niet alleen klaar te stomen voor het theorie-examen, maar ook om je vertrouwen te geven in je eigen kennis. Zet vandaag nog de eerste stap richting succes!

theorie aanvragen itheorie auto theorie

Goed voorbereiden op je auto theorie doe je zo!

Of je nu studeert voor de scooter of auto theorie, een grondige voorbereiding is cruciaal. Hier zijn enkele redenen waarom online oefenen voor het auto theorie-examen zo'n verschil kan maken:

Flexibiliteit & Toegankelijkheid: Online leren betekent dat je niet vastzit aan vaste tijden of locaties. Of je nu een uurtje in het park, tijdens de lunchpauze of laat in de avond wilt studeren, het enige dat je nodig hebt is een apparaat met internet. Deze aanpak maakt het leren niet alleen flexibeler, maar helpt je ook om rustig en zonder druk te studeren.

Voorbereiding op het echte werk: Het is één ding om de regels en feiten te kennen, maar het is iets heel anders om te weten hoe deze informatie wordt getest. Onze online oefenexamens zijn gemodelleerd naar de echte CBR-examens, zodat je een realistisch beeld krijgt van wat je te wachten staat. Dit helpt niet alleen om de stof efficiënter te verwerken, maar het neemt ook die zenuwslopende onzekerheid weg op de examendag.

Begin de Online theoriecursus

Oefenexamens, samenvattingen en theorie

Bij Theoriebaas geloven we dat een grondige voorbereiding de sleutel is tot succes. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat ons aanbod je voorziet van een uitgebreide en holistische benadering van de auto theorie. Of je nu de voorkeur geeft aan diepgaande lezingen, visuele samenvattingen of praktische oefenexamens, wij hebben iets dat bij jouw leerstijl past.

Onze online oefenexamens simuleren het echte CBR-examen, waardoor je vertrouwd raakt met de vraagstelling en structuur. Onze auto theorieboeken duiken diep in de essentiële onderwerpen, terwijl de samenvattingen dienen als snelle naslagwerken voor een efficiënte herziening.

Maar wat ons echt onderscheidt, is de kwaliteit van onze materialen en de tevredenheid van onze klanten. Talloze studenten hebben hun succes toegeschreven aan onze uitgebreide leermaterialen en onze toewijding aan hun voorbereiding.

Ben je klaar om te beginnen?

Het moment is daar! Als je enthousiast en klaar bent om je voor te bereiden op het auto theorie-examen, waarom zou je dan wachten? Sluit je aan bij de Theoriebaas-community en dompel jezelf onder in een schat aan leermaterialen en realistische oefenexamens. Onthoud altijd dat de juiste voorbereiding het verschil kan maken tussen slagen en falen. En bij Theoriebaas streven we ernaar je die optimale voorbereiding te geven.

Begin vandaag aan je reis naar het behalen van je auto theorie-examen. Laat de succesverhalen van onze eerdere studenten je motiveren en profiteer van de diepgaande kennis en expertise die we door de jaren heen hebben opgebouwd. Ga voor de meest grondige voorbereiding en maximaliseer je slaagkansen. Gewapend met onze leermaterialen, oefenexamens en deskundige ondersteuning, zal je vol zelfvertrouwen je auto theorie-examen tegemoet gaan.

Bekijk pakketten
online theoriecursus

Meld je nu aan bij Theoriebaas en start vandaag nog met auto theorie oefenen!

Profiteer van ons alles-in-één pakket en de flexibiliteit van het online oefenen van je theorie-examen. Laat je auto theorie werkelijkheid worden en haal met succes je theorie-examen bij het CBR. Begin meteen met oefenen en voor je het weet heb jij je auto theorie-examen gehaald en kan je direct doorstromen naar je praktijklessen. Waar wacht je nog op? Meld je direct aan en start met leren!

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op onze veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via de button hieronder.

Theoriebaas biedt meerdere pakketten aan. Hierdoor kun jij zelf kiezen welk pakket past bij jouw behoeften en budget. Het pakket losse examens, bestaande uit 5 oefenexamens, kost € 12,50. Je kunt ook kiezen voor het examen pakket, met 20 oefenexamens, voor € 29,50. Bij het alles-in-1 pakket kun je onbeperkt oefenexamens maken en krijg je ook nog eens alle theorie eenvoudig uitgelegd via ons digitale theoriepakket. Dit volledige pakket kost € 42,50.

 

Na het leren van de theorie, is het verstandig om te controleren of je alle stof goed beheerst. De beste manier om dit te doen is door oefenexamens te maken. Je ziet dan direct of er nog onderdelen zijn die je nog eens door moet nemen en je krijgt uitleg over de vragen die je fout had. Bovendien leer je de vraagstelling voor het theorie-examen herkennen.

Er is geen standaard aantal oefenexamens dat je moet maken voordat je klaar bent voor je theorie-examen. Wel kun je op basis van de uitslagen van je gemaakte oefenexamens inschatten of je de stof goed genoeg beheerst om het echte examen te halen. Als je drie oefenexamens achter elkaar haalt, ben je waarschijnlijk klaar voor het echte werk.

Tijdens je theorie-examen word je getoetst op drie onderdelen: gevaarherkenning, inzicht en kennis. Bij het onderdeel gevaarherkenning moet je minimaal 13 van de 25 vragen goed beantwoorden. Voor het onderdeel inzicht geldt dat je minimaal 25 van de 28 vragen goed moet hebben. Bij het onderdeel kennis moet je van de 12 vragen minimaal 10 juist beantwoord hebben.

Je krijgt tijdens het theorie-examen 30 minuten de tijd om alle vragen te beantwoorden. Bij het onderdeel gevaarherkenning geldt de regel dat je 8 seconden krijgt om een vraag te beantwoorden. Voor het onderdeel kennis heb je ongeveer 8 minuten om alle vragen te beantwoorden en voor het onderdeel inzicht krijg je ongeveer 16 minuten de tijd.

Het is mogelijk om extra tijd aan te vragen voor je theorie-examen, bijvoorbeeld als je dyslexie hebt. Je krijgt dan in totaal 15 minuten langer de tijd om de vragen voor de onderdelen kennis en inzicht te beantwoorden.

Het theorie-examen voor zowel de auto, motor als bromfiets heeft een vaste prijs van € 41,- en in 2024 € 48,-. Er kunnen extra kosten bijkomen als jouw rijschool het theorie-examen voor je aanvraagt, of als je het theorie-examen aanvraagt via de post.

Je theorie-examen is 1 jaar en 6 maanden geldig vanaf de dag waarop je hiervoor bent geslaagd. Op Mijn CBR kun je vinden tot wanneer je theorie-examen exact geldig is. Als het je niet lukt om binnen 1,5 jaar na het halen van je theorie-examen je praktijkexamen te halen, moet je opnieuw je theorie-examen halen.

Heb je nog meer vragen? 

Neem contact op
Wat vertellen gasten over Theoriebaas
25-05-2024
(1)

Na aanschaf erachter komen dat je niet zomaar naar H8 kunt zonder eerst H1 t/m 7 gemaakt te hebben is nogal vervelend. Had dit dan aangegeven, dan had ik geen €30+ betaald.

Bart van Loon

Aanbeveling: Nee

30-04-2024
(10)

Goed

margriet

Aanbeveling: Ja

26-04-2024
(10)

Moeilijke oefen examens maar daardoor leer je het goed & sommige vragen kwamen (zowat letterlijk) terug tijdens mijn echte examen.

marit

Aanbeveling: Ja

23-02-2024
(10)

topp

Sjoerd

Aanbeveling: Ja

16-02-2024
(10)

De online Itheorie cursus leert je in een keer alles wat je nodig hebt om je theorie examen met gemak te halen. Bovendien was instructeur Gino heel behulpzaam en duidelijk, en dat allemaal vrijwillig! Echt een aanrader!

Sky

Aanbeveling: Ja

11-01-2024
(10)

De hulp was zo ontzettend fijn. Ik ben heel vaak op moeten gaan voor mijn theorie examen. Maar ik kon theoriebaas altijd appen als ik iets niet wist of iets niet snapte. Zelfs als ik nog vragen had om 11 uur ‘s avonds kreeg ik nog antwoord terug. Ook de stof op de site en de oefen examens zijn heel erg fijn en leer je veel van.

Noa

Aanbeveling: Ja

06-12-2023
(9)

Zeer uitgebreide theorie goed te vergelijken met de cbr examens.

Erik Pool

Aanbeveling: Ja

30-09-2023
(5)

Na bewust stilgestaan te hebben bij een vraag in het oefenexamen voor motor theorie, kwam deze vraag op het echte examen. Hierbij was geen van de mogelijke antwoorden het juiste antwoord in het oefenexamen. Verder fijne manier van oefenen, maar helaas voor mij een dure fout.

Boy

Aanbeveling: Nee

 • Als het echte CBR examen
 • Je oefent alles digitaal
 • Heldere uitleg en duidelijke teksten
 • Al 20 jaar de beste theorie cursus